Underbara helg!

Nu har ni inte hört av mig på några dagar, men det har ju varit mycket att stå i kan ni tro! Midsommar var ju alldeles perfekt i år med strålande solsken hela dagen lång! Det blev ett väldigt traditionellt firande i år med midsommarstång, små grodorna, kransar, jordgubbstårta och allt annat som hör till.
Vi var ett glatt gäng på 19 personer (?) som höll till ute i Göteryd och firade denna underbaar sommardag!
Jag har ju massor med bilder förstås men kameran behöver laddas innan jag kan lägga in dem på datorn.
Så jag fixar det så fort som möjligt :)

Igår sov jag mest hela tiden, gick upp vid tolv och sen framåt eftermiddagen så slumrade jag en stund ute under parasollet. Fint det ;)

På kvällen grillade vi hos Tony och Elizabeth väldigt trevligt och mysigt att sitta ute på altanen till sen kväll med ett glas rödvin i handen.

Idag har vi också levt på andra och dagen började med att vi cyklade ut till Virestad och fikade. Stannade på lunch och glass och cyklade inte hem igen förrän på eftermiddagen... och då cyklade vi direkt hem till mamma och pappa och grillade och åt efterrätt. Nyttig dag det här hehe... Gratis är gott kan vi i alla fall konstatera ;)

Nu blir det en film i sängen med Robin. Började kolla på Farsan igår, men vi var trötta så vi la ner efter en stund...

Vi hörs och ses! Och hoppas att ni alla hade en bra midsommar!♥

Tårtbak

Det blev en ganska effektiv kväll det här, har hunnit med hur mycket som helst känns det som. Åkte upp till Liatorp och handlade lite som vi glömde igår när vi handlade. Körde hem igen och svängde ihop lite spagetti och köttfärssås. Inte fel alls! :)
Och sen har jag spenderat hela kvällen med att baka. Det blev tårtbottnar till midsommartårtan och en tigerkaka som jag ska bjuda tjejerna på jobbet på. Lyckades med båda för en gångs skull och de lossnade från formarna precis som de skulle :). Så tårta blir det minsann. Om jag lyckas få tag på några jordgubbar imorn...

Jympa

Nu har jag haft jympapass i Älmhult, rackarns roligt idag faktiskt. Hade en massa energi :)
Men det är rätt gott att kunna sjunka ner i soffan nu, det känns välförtjänt. Är mitt uppe i skapandet av höstens pass nu också, har inte känt mig så motiverad till det faktiskt men igår så lossnade det lite och låtarna är i princip klara. Så det känns skönt. Målet är att passet ska vara klart innan Kreta och det ska nog gå tror jag.

Nehe, nu ska jag ut och fortsätta kriga mot mördarsniglarna. Ett saltkar i näven och sen jäklar! De ska dödens dö! Äckliga kreatur!

Bröllop

Jag kom på att jag skulle skriva ett litet inlägg angående gårdagens bröllop när jag fick lite tid över. Nu visar det sig att jag har en liten lucka i schemat just för tillfället så jag tänkte passa på nu.
Det har ju varit så många åsikter fram och tillbaka om detta omtalade bröllop. Upphåsat till max och med en budget som många bara kan drömma om. Och visst kan man tycka att det är slöseri med pengar, att vi borde avskaffa monarkin och att det är ren idioti att lägga så mycket fokus på ett bröllop. Jag kan förstå alla dessa åsikter, men jag kan ändå inte säga att jag håller med.

Igår satt jag bänkad framför tvn tillsammans med farmor, fastrar och övriga släktingar och inväntade själva vigseln. Vi spanade in kungliga klänningar och diskuterade diadem, tiaror och kuvertväskor. Farmor kan ju såklart namnen på varenda prinsessa, drottning och kung och stämningen var minst sagt högtidlig där vi satt och trängdes i soffor, på stolar och golv.
Tillslut kom de ju i alla fall, först Daniel och Carl-Philip och strax därefter drottning Silvia och prinsessan Madeleine. Silvias klänning var verkligen en höjdare!
När sen Victoria anlände i sin svarta bil och ett fem meter långt klänningssläp lyftes ur då fick vi nog lite gåshud allihop. 
Brudklänningen var helt i Viktorias stil, enkla linjer men ändå fantastiskt fin.

Ja ni fattar... Jag kan hålla på hur länge som helst. Det finns mycket att kommentera. Vigseln var vacker och när tårarna rann nerför Daniels kinder så var det inte många som var oberörda, inte i det Wikinssonska vardagsrummet i alla fall :).

När vigseln och kortegen var över slutade jag att titta, men jag kunde ju förstås inte låta bli att youtuba Daniels tal till Victoria nu idag. Det kom från hjärtat, det är i alla fall säkert :).

Nu ska jag sluta, jag vet ju att det finns många där ute som inte alls har något intresse för det här. Och det trodde jag ärligt talat att jag inte hade heller... Men vad fel man kan ha. Det bor nog en liten royalist inom mig trots allt ;)

    

Konfirmation

Igår var det ju som sagt var konfirmation i Stenbrohults kyrka. Och ni trodde väl inte att jag lämnade kameran hemma?








Finaste Karin ♥


Bra fest i gödselstan :D

Det är hårt att vara på topp förstår ni. Konfirmation och Diödagen sätter minsann sina spår. Det var hursomhelst väldigt lyckat och då vfår man ju helt enkelt ta att huvdet känns som betong idag.
Vi tar det ganska lugnt idag alltså, ska bort till mamma och pappa och äta upp tårtresterna. Finns det tårta så är jag garanterat på plats ;)


Infektion och konfa!

Det var inte halsfluss som tur väl är... Bara en vanlig infektion/förkylning som hade satt sig på mandlarna. Men inte gjorde det mindre ont för det. Det är visserligen skönt att slippa pencillin och nu är det redan påväg att bli bättre så det var lika bra liksom.
Fast Robin tog det säkra före det osäkra och spenderade ännu en natt i ensam säng. Om jag ska vara ärlig så tror jag inte att det är det där med att bli smittad som är kruxet. Han tycker nog helt enkelt att det är rätt skönt att få ha en hel säng för sig själv. Och inte bara en sängkant som det kan bli i vanliga fall. ;)

Imorn vankas det konfirmation för lillasyster Karin. Vi har beställt fint väder, men det ser lite värre ut på den fronten...
Vi blir ett ganska stort gäng imorn så pappa har varit här och länsat vår lägenhet på stolar och bestick.
Det blir nog bra :). Diö-dagen är det ju imorn också så vi får se om det blir ett litet besök på logdansen imornkväll. Lika bra att lämna det öppet. 


Men nu är det fredagkväll. Wiho!
 

Sjuk

Har haft så grymt ont i halsen idag och nu i eftermiddag/kväll har jag knappt kunnat svälja. Nu börjar febern komma smygandes också så det är väl förmodligen halsfluss. Det får bli ett besök hos doktorn imorn om jag inte blir mirakulöst frisk under natten.
Nu ska jag sova i alla fall, Robin sover i extrarummet för han är livrädd för att han ska bli sjuk. Så ingen omvårdnad här inte... Men han låter ju mig få den stora sängen i alla fall. Man får väl vara glad för det lilla då ;)

Godnatt på er!

Tisdagssliten...

Nu skiner nästan solen igen... Det började ju bra i morse, blå himmel och sol när jag gick till jobbet. Men nu i eftermiddag har det kommit ett par skurar och det mullrade till och med lite innan. Men snart så spricker det nog upp, förhoppningsvis i alla fall. Det hade ju varit kul med lite fint väder som omväxling. :)

Kvällen blir väldigt lugn, vi ska laga lite mat och så bara... Sen blir det nog soffan som gäller, sov lite dåligt inatt så jag är lite sliten. Men det är inget som en hel kväll framför tvn kan råda bot på ;)

Cupcakes

Idag är det måndag och konstigt nog hade jag rätt skoj på jobbet idag. Inte för att det hände något speciellt direkt, men det var en bra dag helt enkelt. Kanske för att man får lite mer sommarkänslor nu när alla sommarprogram börjar på radion? Ja, jag vet inte...

Igår blev det i alla fall ännu en loppistripp. Jag, mamma, pappa och Ingrid och Magnus styrde vår kosa mot moheda och den stora loppisen där som heter Östregård. Om ni inte har varit där ännu så råder jag er att ta en tripp dit i sommar. Men tänk på att det bara är öppet på söndagar. Det finns hur mycket prylar och möbler som helst där och om man har tålamod kan man säkert göra många bra fynd. Det blev dock inga stora inköp för min del, tre glasburkar i olika storlekar som har fått sitt nya hem i mitt skafferi.
När jag kom hem igår passade vi på att städa hela köket. Kaklet skrubbades, skåpsluckorna torkades, spisen lyftes ut och så vidare. Otroligt äckligt om ni frågar mig, men nu är det i alla fall rent och fint igen. 

Nu i eftermiddag har det bakats för fullt. Robin spelar match med B-laget så då gäller det att passa på. Gjorde dubbel sats med muffins - blåbär, äppel och rabarber, fast inte tillsammans ;).
Testade ett nytt recept som tyvärr inte var så bra som jag hade hoppats. De fick liksom aldrig någon färg och smeten blev mer som en deg :/.
Så jag svängde ihop en cream cheese frosting i hopp om att de inte skulle bli så torra och det blev nog bra tror jag, har inte smakat dem ännu. Fina blev de i alla fall, det är ett som är säkert. Eller vad tycker ni?


 

Det betyder ju att mina muffins blev cupcakes till slut. Riktigt kul att pyssla med :)
Trevlig kväll på er!


Nu har nya telefonen anlänt!

Ni trodde att jag menade Iphonen som jag har beställt? Icke sa nicke!
Det jag menar är i själva verket en röd skönhet som vi fyndade för 50 kronor idag. Vi bestämde redan igår att vi skulle ge loppisen i Liatorp en chans och susade alltså dit nu i eftermiddags.
Robin var ute efter en stor zinkbalja som ska användas till nedkylning av diverse törstsläckare nu på sommarens alla fester. (Om den nu behagar att komma vill sägas...)
Annars kan jag väl inte påstå att Robin är något vidare fan av loppmarknader... Men, hör och häpna! Han har blivit frälst! Han plockade på sig grej efter grej och var allmänt imponerad av vad roligt det kan vara att gå och botanisera bland alla gamla ting.
Jag själv älskar fina gamla prylar som man kan fixa i ordning lite eller bara ha precis som de är. Men denna gången gjorde jag inga större fynd, det är trots allt ganska svårt... Jag hade lite spaning på gamla plåtburkar för jag tänkte att jag skulle utöka min lilla samling. Det visste ni kanske inte, att jag samlar på just plåtburkar?
Hitta en liten ask som fick följa med mig hem, men jag vet inte riktigt vad jag ska använda den till ännu.
Och en fin smyckesburk i porslin som matchade fint med färgerna inne på toaletten.

Men nog skrivet nu, ni ska få se bilder :)






Det finns mycket som jag inte tycker om med vårt kök, bland annat att det inte finns plats för några hyllor där jag skulle kunna ställa alla mina fina saker.
Men vi kom på en idé jag och Robin idag. Vi skruvade av två köksluckor och vips så hade vi tre hyllor med massor med plats :)
Visst blev det fint?



Detta innebar ju givetvis att jag fick organisera om hela köket :)
Men det var det värt! Gud så snyggt!
Och visst är telefonen det snyggaste ni någonsin sett?


Fotbollsfredag?

Nu jävlar är det helg! Gissa om det känns skönt eller?
Hur kvällen spenderas beror lite på om jag bestämmer mig för att åka på fotboll i eneryda eller inte. Det känns ju ganska ruggigt och inte jättelockande, men alla ska ju dit så det är väl kanske lika bra. Jaja, det börjar inte förrän halv sju så jag behöver inte bestämma mig än :)
Om det inte blir fotboll så ska jag göra så lite som möjligt under så lång tid som det bara går. Det däremot känns väldigt lockande ;) 

Tradera

Jo men det funkade ju fint att smsblogga. Kan ju vara bra att veta om man skulle bli skrivsugen när datorn är utom räckhåll.
Nu ska jag kolla en sväng på tradera om det finns några fynd. Det är riktigt kul om man lyckas vinna några prisvärda autioner. Väggordet som vi har i sovrummet klickade jag hem därifrån för ynka 150 kr. 

 


Lookie, lookie :)

Titta vad jag kan :)


Ett skott i pannan...

Wow! Vilket avsnitt! Folk skjuts ju för sjutton till höger och vänster... Ta världens bästa serie och lägg till en galning som går runt och skjuter ner läkare på ett sjukhus, det kan ju inte bli annat än succé!?
Spännande :P

Tv-kväll

Vilken lång kväll det här är... Jag kämpar och kämpar för att hålla ögonen öppna men det är fasen inte lätt. Klockan är bara halv nio och det känns som att jag skulle kunna sova i hundra år. Snart åker tändstickor eller liknande fram så att ögonlocken kan hållas på plats ;)

Ett avsnitt Bones och lite Grey´s på det så ska jag nog kunna hålla mig vaken till tio.

Lill-lördag

Nu har halva jobbeveckan gått vilket betyder nedförsbacke till helgen. Dessutom är det ju lill-lördag idag och det är väl nog med anledning för att fira lite? Ikväll blir det nämligen grillspett. Vi (Robin) trotsar vädret och ska minsann grilla även om vi (Robin) får stå under parasollet och huttra.
Ikväll är det ju Grey´s Anatomy också (ja, jag är medveten om att jag tjatar om det varenda onsdag...). Det tål att påpekas både en och två gånger för mycket.

Trevlig kväll på er!  

Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen!

Det får bli lite Äntligen Hemma på tv eftersom det är vad som bjuds på ikväll.
Vet ni föresten vad jag upptäckte nyss? Skattepengarna hade minsann trillat in på kontot. Catching! 6000 spänn rätt in på Visa-kortet!
Nu blev jag på bra humör :D

Tråkiga Tisdag!

Nu börjar jag förstå det där med att alla på jobbet klagar på tisdagar. Jag har inte riktigt fattat den gejen innan, men nu vet jag varför!
Tisdagar har ju varit måndagar för mig, precis som onsdagar var fredagar första året på Allbo.
Fattar ni? Hehe :)

Det har hursomhelst varit en låååång dag idag. Som tur väl är så har jag inga planer för kvällen, för det hade jag nog inte pallat med. Tyvärr, får man väl ändå säga, så är det ingenting bra på tv ikväll. Och då menar jag verkligen ingenting! Varför i helvete sänder man Ullared en gång till? På bästa sändningstid dessutom?
Det kan man verkligen gå och bli förbannad på...

Om ni har tur så kanske det kan bli ett inlägg till ikväll, med tanke på den kassa tvtablån menar jag... Tills dess; Kraaaam!

Sådärja!

Pju! Nu ligger bilderna från studenten och balen ute på facebook för allmän åskådning. Jag hänvisar er alltså dit.
Fast det är klart... Det är bara ett litet urval :)

Iphone

Nu har jag fanimej beställt en Iphone jag också :).
Phonen från Kina dög ju inte till mycket så det fick bli så nu.



Bildkollage

Då var helgen nästan till ända, och vilken helg det har varit! Student i fredags som var hur kul och lyckat som helst. Jag har ungefär 300 kort bara från det :).
Så det är väl inte mer än rätt att ni får ett litet urval...





Det var studenten det...

Vi går väl vidare med gårdagen då :)

Vi var lite halvsletna...
Men vi träffade ändå Malin, Tony och Agnes på dagen och vi var även hos Kristine och Maja och fikade lite...
Lunch intogs hos mamma och pappa - rester från studentskivan. Mums! :)


På kvällen var vi och grillade i Virestad hos Malin, Tony och Agnes.
Lika trevligt som vanligt förstås :)


Men nu får det minsann räcka :).
Imorn blir det jobb, känns konstigt... Jag har ju trots allt inte jobbat måndagar på väldigt länge nu.


Slapplördag

Ah, vilken dag det var igår! Hade verkligen superkul!
Idag gör vi mindre än vanligt, ganska förståeligt kanske? Men vi har i alla fall haft besök av Malin, Tony och Agnes och fikat hos Kristine och Maja. Suttit i solen en hel del vilket behövdes mer än väl!
Kort från studenten kommer så småningom, jag har flera hundra i kameran som ska sorteras och kanske även redigeras lite. Vi får se. :)

Kvällen kanske bjuder på ett glas vin eller två, vi får se vad som händer :)

En glad student

Nu har jag precis kört ner tre glada grabbar till champagnefrukosten i Älmhult.



Martin


Godmorgon Sverige!

Här är man uppe med tuppen trots att man är ledig idag. Ska alldeles strax köra bort till mamma och pappa för att slava under dem hela dagen, det ska fixas och donas så att allt är redo inför dagen. Det vankas student och det fina vädret kom minsann som lovat. Tur att vi beställde det...
Kameran är laddad, nu sticker jag!

Tack för igår kära vänner! Jag tycker om er!♥


Ett kärt återseende... och farväl.

Jag satt och funderade lite i min ensamhet på väg hem från Växjö nu ikväll... Om jag kom fram till något vettigt eller ej förtäljer inte historien, men jag kan såhär i efterhand konstatera att jag är väldigt nöjd med ett val som jag gjorde för ungefär två år sedan.
Jag vet inte exakt vilken tidpunkt det var när jag kom fram till att jag skulle läsa försäljning i Alvesta. Men så föll det sig i alla fall. Nu, två år senare, är det kanske inte i första hand utbildningen som är det viktiga i kråksången utan allt som vi har fått uppleva tillsammans under dessa två år. Och alla fantastiska människor som jag nu kan kalla mina vänner. Ni är helt underbara! ♥

Ni fattar väl inte ett smack när ni nu sitter här och läser så lite bakgrunsfakta kanske hade varit på sin plats;
Idag, 3/6-2010, upphörde gamla kära Sälj 2 att existera. Det kommer ju givetvis en ny till hösten, men aldrig att de kan ersätta oss  :P.
Vi har haft avslutningsmiddag och stipendier har utdelats. Det kramades en del och nu... nu är det minsann slut!

RSS 2.0