Helgen

Då var helgen över igen, tiden går snabbt när man har roligt. För det har verkligen varit en rolig helg. Stuga i Åre är bokad och det känns himla kul. Lite avlägset, men det är bra att ha något att se fram emot nästa vinter.
Det blev en jättelyckad fredagskväll. Vi åt och drack gott och spelade spel och skrattade nästan så att tårarna rann. Med vilda gester, Med andra ord och Pictionary blev det. Vi åt tårta också, princess - my favorite. För att fira Emils födelsedag.
Igår hann vi med en sväng på Ikea för att kolla ut ny bokhylla och ny säng till extrarummet. Nu har vi bestämt oss, ska bara låna släpet på jobbet och köra och köpa grejerna. På kvällen var vi barnvakt åt Agnes. Goa unge!
Det gick hur bra som helst :). Tony och Elizabeth kom hem efter en helg i Stockholm och vi var där och åt och myste på kvällen. Både mat och efterrätt helt enligt alla GI-regler som finns (till skillnad från princesstårtan menar jag...). Väldigt gott var det i alla fall :)
Och idag var jag borta hos mamma och pappa en sväng och inspekterade deras renoveringsprojekt. Det ser bra ut. Ikväll blir det nog film - Sherlock Holmes. Började titta på den igår när vi kom hem från Robins föräldrar, men varken jag eller Robin såg mer än ett par minuter innan vi somnade.
Vaknade i soffan mitt i natten och hade ingen aning om var jag var...


Men nu börjar det bli dags att fixa lite mat igen. Fläskfile med pestosås står på menyn.
Hoppas att ni har haft en bra helg!

Taco-fredag

Pjuh, precis varit och handlat allt inför ikväll. Det är några riktiga storätare som kommer på besök ikväll så det gäller att ladda upp :).
Det ska bli himla trevligt i alla fall och förhoppningsvis kan vi boka en liten stuga till nästa vinter.
Skönt med helg är det också förstås. Det firar vi med ett par glas vin. Fredagsvinet är det bästa vinet vettni ;)




Kvinnor och teknik?

Eftersom vi är tvungna att skicka in en kopia på passet till skolan inför Kina-resan har jag gjort mitt bästa för att lyckas få tag på en scanner. Efter många om och men kom vi i alla fall på att Robins föräldrar hade en gammal skrivare med just scanner liggandes någonstans. Den släpade vi alltså hem och nu ikväll när Robin inte var hemma fick jag givetvis för mig att jag minsann skulle koppla in den. Mest för att mörda fördomarna om att kvinnor och teknik inte hör ihop.
Det där med sladdarna var inget problem, två sladdar - två hål. Enkel matematik. Men sen började jävelskapet... Det blinkade ilsket rött och varningstexter rullade i displayen och jag var alltvarligt förbannad ett tag. "Fel svart bläckpatron installerad" stod med stora svarta bokstäver. Men det var ju för i helvete rätt patroner. Jag kollade både en och två och tre gånger! Jag plockade ur dem och satte in dem igen. Jag sa snälla saker till dem och prövade även det motsatta. Och inget fungerade. Men tro inte att jag gav upp. När jag var färdig hade jag svart bläck överallt och var mer än lovligt förbannad. Men scannade gjorde jag. Som aldrig förr!

Nyårsplanering måste göras i tid!

Det blir en ganska ensam kväll det här. Robin spelar match i Nybro och kommer hem sent och eftersom han har bilen så blir det ingen träning för mig ikväll. Lite tråkigt, men det får bli nästa vecka i stället. Funderar på att köra ner en sväng på lördag också. Om man inte råkar bli sjuk efter morgondagen. Då kommer nämligen delar av nyårsgänget hit och vi ska käka tacos och dricka lite gott till det :). Tanken är väl att vi ska planera nästa nyår också som förhoppningsvis blir i Åre. Tänk en 10-bäddars stuga där med lika många trevliga människor. Det blir fantastiskt!


Kvällen spenderas framför tvn, ikväll igen... Fast jag är inte helt tillfreds, Robin tog med sig min älskade laptop på bussen och det gör att jag inte kan surfa samtidigt som jag tittar på tv. Hur opraktiskt är det inte med en stationär dator som står i ett annat rum?!



ses!

Onsdag

Onsdagar är ganska härliga ändå, då blir det nerförsbacke till helgen. Hälften gjort liksom...
Lite snö blev det allt idag, men inte alls så farligt som det sades igår. Fast vem vet, det kanske kommer mer inatt. Jag tycker i alla fall att det är ganska bra att det kommer lite snö till. Då försvinner ju all den smutsiga snön :).
Minus är såklart att det blir lite slirigare på vägarna. Vi får helt enkelt stanna hemma. :D

Nu väntar lite te och soffan. Har städat hela lägenheten och lagat en god sallad med kryddiga korvar och quinoa så det har jag förtjänat :). Vi GI-ar lite föresten om jag inte har skrivit det.

Snöstorm?

Oj, hörrni! Har ni hört att det är snöstorm på g??
Jag vet i och för sig inte hur mycket man ska lita på vad folk säger, för det senaste jag hörde var att det inte kommer att bli så farligt här nere i Smålandet.
Jaja, vi får la se vad som händer.
Imorn ska jag hur som helst ändå vara hemma hela kvällen. Handlingen och hämtning av passet gjordes i eftermiddags så imorn står städning på schemat. Måste, måste, måste.

Nu är det snart läggdags.
Tjo!


Syskonen :)

Kanske ska visa lite bilder på syskonen också och inte bara vara helt ego ;)
Här är mina bästa och snyggaste syskon! :D






och sist en bild på oss alla tre :)


Resultatet!

Jag vet att ni vill se bilderna från igår när vi var nere i turning torso på the studio. (Egentligen är det bara så att jag hemskt gärna vill visa dem, men det låter ju så mycket mer ödmjukt om vi säger att ni gärna vill se dem...)

Här kommer ett litet urval, resten hittar ni på Facebook :)







Visst blev det bra? :)


(Föresten, bli inte förvånade om det ringer någon från The Studio till er, man fick lämna lite namn och telefonnummer till sina kompisar. Bara att tacka nej om ni inte är intresserade.)


Men?

Jodå, det gick alldeles utmärkt att färga håret på sig själv. (Det är i alla fall färg på alla ställen som jag själv kan se...).
Ett litet problem bara. På kartongen står det brunt. I verkligheten.... Svart!
Jaha, det är bara att gilla läget.


/Svartrockaren

The Studio

Idag är det dags för fotografering på The Studio i Malmö. Det ses fram emot enormt, men efter att ha kollat runt lite på nätet verkar det vara många som inte är nöjda med servicen där nere. Så vi får se, får kanske sänka förväntningarna något så att man inte blir beskviken.
Har gått hela veckan och skjutit på att bestämma vilka kläder jag ska ha med mig (3 ombyten) och det har nu resulterat i att jag sitter här i en hög med kläder och har beslutsångest. Vad ska man välja liksom!?
Jag skulle också ha färgat håret i veckan, hårfärgen är köpt och allt, men det blev ju inte av. Så nu funderar jag på att färga håret på mig själv. Hur svårt kan det va egentligen? ;)

Grattis Jennie!

Nu är jag fixens klar och helt redo för 30-årsfest. Konstigt nog känner jag mig oförväntat pigg med tanke på dagens jobb mellan 6 och 12. Det kan nog vara den där promenaden med mamma, Karin och Bella som gjorde susen. Jag var helt enkelt tvungen att komma ut lite idag - vilket härligt väder!
Efter blev det såklart kaffe hemma hos mamma och pappa och mys i finrummet som kommer att bli galet fint när det är färdigt. Kanske ska berätta att de precis har rivit upp den gamla plastmattan för att ta till vara på det gamla trägolvet som fanns under. Eftersom huset är från början på 1900-talet så är det ett riktigt gammeldags och charmigt golv. Och det kommer att bli så snyggt när det är färdigt!

Om en halvtimme är det i alla fall dags att köra till Växjö. Bra dag det här... :D 


Let's Dance

Det fick bli en sån kväll ikväll. Tog med kinamat när jag körde hem från Älmhult så det blev en riktig latkväll. Det var egentligen meningen att jag skulle följa med Robin bort till Beijer en stund, men jag orkade inte. Känner mig lite halvrisig och eftersom jag ska jobba imorn så planerar jag att lägga mig tidigt ikväll.
Det går hur som helst ingen nöd på mig. Jag ligger nerbäddad i soffan i ett berg av täcken och kuddar och tittar på Let's Dance.

Fredagsmys!

Fredag!

Pjuh! Äntligen fredag! Ska snart köra ner till Älmhult och fixa lite grejer, present till Jennie bland annat...
Först ska Robin komma hem med bilen bara. Han och Martin är ute på isen och kollar fiskeställen inför imorgon. Lite väl ambitiöst kan jag tycka men det beror mest på att jag inte har samma intresse.
Dessutom börjar jag tycka synd om mina stackars akvariefiskar som blir utan syrepump så fort Robin köper hem mört. Vi får väl se hur länge till de små liven pallar.

Nu ska jag trycka i mig lite mat och börja göra mig redo inför trippen till Älmhult. 
Vad som händer ikväll återstår att se...



 

Skivstång/spinning

Dagens träningspass blev ett kombipass - 45 min skivstång följt av 45 min spinning. Verkligen en kombination av det bästa. Trött som aldrig förr blir man och för mig som mest går på konditionspass i vanliga fall kan det vara bra att få in lite styrka i träningen.
Det passar dessutom perfekt efter som Robin har sin innebandyträning samtidigt.

Visst är det skönt att det är helg snart :). Bara imorgon kvar... Fast jag ska visserligen jobba på lördag också. Men det känns inte så farligt när man har valt det själv. Dessutom kommer intjänade komptimmar att användas när vi åker till Kina (fortfarande helt overkligt förövrigt...).
På lördag ska jag även gå på Jennies 30-årsfest och sen på söndag åker jag ner till Malmö. Jag, Martin, Karin och mamma ska ner till The Studio och bli fotograferade. Men mer om det någon annan dag ;)
Imorn blir det hursomhelst ganska lugnt. Inga planer än så länge...




Ses!  


Projektarbete

Jag sitter här och planerar lite inför morgondagen. Jag ska träffa min handledare till projektarbetet som jag ska dra igång nu och vi ska bestämma lite hur jag ska gå till väga samt skriva en uppdragsbeskrivning eller frågeställning. Jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja så det ska bli skönt att kunna prata och överlägga med någon.
Jag försöker också få ihop veckobrevet för denna vecka och eftersom vi hade Kina-info på schemat igår så är det en hel del som måste komma med. Fortsättningen får jag skriva imorn för nu går ögonen i kors.
Jobbet var ganska lugnt. Tisdagar är alltid lite jobbiga, men det är väl så det är helt enkelt, psykologiskt skulle jag tro. Jaja... Nu är det dags att lägga bort datan. 
Vi hörs!
 


China, baby!

Nu har det varit lugnt här på bloggen ett par dagar. Efter lördagens missöde så tog jag några rejäla glas vin tillsammans med mamma och pappa och annat trevligt sällskap. Det var precis vad jag behövde kan jag säga.
Hela söndagen spenderades med att städa och röja upp efter en mycket dammig jul. Ju mer jag städade desto mer damm hittade jag. Det var tro det eller ej ganska kul och nu är det väldigt fint här. En massa vitt och lite turkost och andra fina vårfärger.
Kvällen avslutades med god mat och slutligen Saw VI. Saw-serien är väldigt bra filmer så ni som inte har sett dem rekomenderar jag verkligen att ni gör det snarast :).

Idag var det skola som vanligt. Kina-info hela dagen och det var ganska välbehövligt. Vi fick svar på alla våra frågor samt delade ut uppgifter som var och en ska göra under resan. Gissa vem som ska vara med och videofilma hela kalaset? :D Jag anmälde mig också till gruppen som ska skriva reseberättelser som ska publiceras på en kommande hemsida. Tror att det passar mig ganska bra...
Efter skolan hann jag med att köra in till Växjö och fixa ett nytt pass. Så snart det kommer så kan jag börja ta tag i allt som behöver ordnas med innan vi åker. Ansöka om Visum till exempel.
Jaja, ingen idé att fundera över det innan det är dags...

Nu ska jag trycka i mig lite mat. Har precis kommit hem efter att ha kört mitt pass. :)

Blä!

Gud vilken soppa det blev!
Jag äkte ner till Älmhult för att träna ett vanligt medelpass idag. Det är med rullande ledare vilket betyder att det är olika varje gång. När jag kommer ner visar det sig att det är jag som ska hålla i passet och då blir det ju givetvis problem. Eftersom jag inte har hört ett ord om att jag ska vara med som en av ledarna så har jag ju ingen musik med mig och det tar för lång tid att köra hem till Diö och hämta den. Vi börjar ringa runt till alla tänkbara ledare som skulle kunna hoppa in för mig och av någon konstig anledning så verkar alla vara i Växjö idag. Som tur väl är erbjuder sig en "pensionerad" ledare för att improvisera om någon bara hittar musik till henne. Eftersom det inte finns någon färdig inspelad musik så fick vi byta CD-skivor till höger och vänster. Men det fungerade ganska bra i alla fall. Efter 4 låtar kom David till vår räddning och kunde köra sitt pass. 
Det kändes ju jättedumt för mig förstås eftersom jag inte hade koll på att jag skulle leda idag, men jag tycker också att det är dåligt att man som ny ledare inte får mer information. 
Eftersom jag blev tillfrågad förra året när jag var med på ett rullande schema så trodde jag givetvis att jag inte var med på något i år då jag inte hade hört något från någon. 
Nu vet jag i alla fall att det är sånt "som ingår" och att det bara skickas ut ett mail med bifogat schema om det.
Det känns dåligt nu i alla fall och jag är helt uppstressad. Min dag är helt förstörd...  

Träning

Nu är jag helt slut! Vi har precis kommit hem efter att ha tränat ett par timmar. Robin var på innebandy såklart och jag gick på ett kombipass på friskis, Skivstång/Spinning. Jag är ganska mör nu om man säger så... Fläskade på med vikterna som aldrig förr och det känns nu. Man är ju inte 20 längre...

Nej, hörrni. Jag ger upp det här. Har inget vettigt att skriva idag.
See you later :)

Ny bloggdesign

Oj vad grannt det blev :D

Polis, polis...

Segaste dagen på länge måste det här vara. Tiden sniglade sig fram på jobbet och timmarna verkade inte alls vilja gå. Det var till och med tal om att vi skulle bli hemskickade imorgon på grund av alla materialbrister som vi har just nu. Bland annat behövde vi klisteretiketter som ska sitta på rullstolarna. De skulle skickas med express och väntades komma vid lunch med budbil. Det visade sig senare att den stackars kvinnan som körde budbilen hade kört och krockat och var på väg in till sjukhuset. Men det löste sig tillslut i alla fall. Vi fick våra klistermärken. Polisen kom och levererade dem :)
Så nu blir det jobb imorn i alla fall. Men det gör mig inget, om jag får behålla mina plustimmar så kan jag förhoppningsvis ta ut dem när vi åker till Kina.

(Helt galet föresten... Jag ska åka till Kina!)


Nyjympad :)

Det var härligt att träna idag, och passet gick hur bra som helst! Tror att det var rekord också, 31 motionärer lyckades tränga in sig i vår lilla jympasal. Det var svettigt, men gud så härligt med så många glada och svettiga ansikten :).
Nu är jag hemma igen, har gjort en kopp te och känner mig härligt mör i kroppen. Det var visst ett tag sen jag tränade sist och det märktes minsann. Det blir trots allt inte samma sak när man tränar själv. Man ger så mycket mer när man står där i mitten och har allas ögon på sig. Men cet säger väl sig självt lite, att det blir jobbigare när man inte kan fuska på en enda rörelse eller hoppa över en enda armhävning.
Det är härligt att kunna krypa ner i soffan nu i alla fall, och jag får titta på precis vad jag vill. Robin är och tränar fotboll. Det är minsann inte ofta han är med på försäsongsträningen :)



Det var vibratorns fel...

Gud!
Höll på att få ett nervöst sammanbrott när jag kom hem från skolan nyss. Kom innanför dörren och det låter som att vi har fått besök av ett gäng råttor inne på toaletten. Vågade knappt titta in. Tog i alla fall mod till mig och kunde ju såklart inte se något. Inga råttor... såklart...
Men det lät konstigt från golvbrunnen i duschen. Som om rören skulle explodera ungefär (ja, tanken slog mig..) Sen såg jag att min rakhyvel hade trillat ner på golvet och eftersom jag har sån där med vibrator i (ja, det är en rakhyvel och den används BARA som det ifall ni nu började fundera på annat...) så var det den som hade satt i gång och vibrera. När den låg och klapprade mot golvet och plasten i golvbrunnen lät det som att hela byggnaden höll på att ramla ihop. Kan ni tänka er rädslan och paniken innan jag fattade vad som stod på? Nästan så att jag funderade på att utrymma hela grannskapet. Ifall lägenheten skulle explodera eller så menar jag. 

Nu har jag i alla fall lugnat ner mig och jag planerar att ha en ganska soft eftermiddag. Ikväll har jag premiär för mitt nya jympapass så jag ska väl kika igenom det lite, men annars är det lugna gatan här.
Kom gärna ikväll om ni inte har något bättre för er :). 18.30 i Friskisfabriken.


  

Falk-maraton - fortsättningen...

Eftersom Robin somnade ifrån vårt filmmaraton igår så får det helt enkelt bli Johan Falk ikväll också. Vi påbörjar film nummer två just nu. Samtidigt som Robin och Malin försöker samordna Elizabeths födelsedagsfirande. Robin pratar i två telefoner samtidigt, en i varje öra. Jättesmidigt. Nu börjar det likna något i alla fall :)

Imorn börjar skolan också föresten :)



Söndag

Sista dagen på helgen nu då. Hur ska jag spendera den tro?
Robin har redan åkt iväg på innebandy vilket betyder att jag är hemma själv ganska många timmar nu.
Funderar på om jag ska cykla bort till mamma och pappa en sväng, om de är hemma vill säga. Vi får se.
Nu blir det lite tvätt i alla fall...



Falk-maraton

Jag får väl försöka klämma in ett litet inlägg här mellan varven. Jag och Robin har film-maraton ikväll. Med Johan Falk tema. Första filmen avklarad nu. Hinner väl kanske med två till :)

Dagen har varit ganska skön.
Fast blev väckt på ett väldigt obehagligt sätt. Jag hade lovat att köra ner Robin till båthamnen eftersom det var fisketävling idag. Han skulle väcka mig när det var dags att köra och kom in och la en iskall hand på min rygg. Inte med mening faktiskt... Handen kanske inte var så kall egentligen, men om man sover under två täcken plus pyjamas (nu när det är riktig vargavinter ute) så kändes det i alla fall kallt. Och Robin kunde inte förstå varför jag skrek Nej nej nej åt honom. Lyckades i alla fall få fram att hans hand var kall tillslut så att han kunde ta bort den.
Efter chocken och efter att ha kört ner honom vid halv sju så gick jag och la mig igen och sov två timmar till. :)
Jag var nere en sväng i Älmhult vid lunchtid också. Hade bokat jympasalen och körde igenom mitt pass. Det gick kanon! Det satt som en smäck :)

Det var väl det mest händelserika idag, har även handlat och kört på mamma och pappa och lite vänner till dem eftersom de skulle på Älmhultsrevyn idag.
Men nu är det dags för Falk igen.
Vi hörs imorn! :)

Fridaynight

Jag tycker att det är så härligt med fredagskvällar. Man kan mysa ner sig i soffan och ligga där hela kvällen. Vi lagade lite god mat och tittade på en Johan Falk-film och nu har jag nästan deckat i soffan. Tittar på lite lets dance och har en fet godispåse parkerad på magen (givetvis). Så nu blir det nog inte så mycket mer uträttat idag. Gissar att jag somnar här i soffan om en stund. Men det är helt okej. 
Tror ni att Robin bär in mig i sängen i så fall? Jag misstänker att han ger mig en knuff och att jag minsann får gå in till sängen själv. Man tycker ju att han borde ställa upp lite :P. 



    

Elavtal

Det här med att teckna nytt elavtal är en gåta för mig. Fast, rörligt, mix. Ett, två eller tre år. Suck.
Vi missade dessutom att säga upp det innan den sista december vilket innebär att vi är fast med eon minst ett år till. Dubbelsuck!
Jaja, vi behöver inte bestämma oss förrän imorn. Lungt... Inte alls sista minuten beslut.



Blåbärspaj och avfrostning :)

Det passar mig helt perfekt att vara ledig en dag mitt i veckan så här. Man får så mycket gjort då, tycker ni inte?
Vi unnade faktiskt oss lite sovmorgon idag och när jag kom ur sängen vid kvart i tio hade Robin fixat frukost. Mums!
Jag bestämde mig för att frosta av frysen, nu när det ändå är kallt ute. Och julen fick flyga sin kos. Fast jag lämnade faktiskt stjärnorna och stakarna framme ett litet tag till. Det blir ju så himla mörkt annars. 
Vi var ute en sväng på isen också innan. Eller sväng och sväng, vi gick många kilometer rakt ut. Robin ville kolla in något fiskeställe, haha. Så lite motion blev det faktiskt idag. Körde igenom hela jympapasset en gång också och det kändes ganska bra. Fortfarande en del som inte riktigt vill fastna...
Nu ska vi i alla fall bort till mamma och pappa en sväng. Jag har bakat en blåbärspaj som jag tänkte ha med mig. Mumma :)

Vet ni föresten, vi tittade på G-force innan. Filmen med supermarsvinen ni vet? Den var helt okej så den tycker jag att ni ska se. Fast å andra sidan så är jag lite svag för filmer med små gnagare i. Jag dog nästan när jag såg Alvin och gänget första gången. Underbar film! :) 

Jobbångest?

Hej på er! Började ni också jobba idag? Läste på aftonbladet att 1,5 miljoner svenskar har jobbångest idag, men jag tyckte faktiskt inte att det var så dumt att börja jobba igen. Ganska skönt att få vända tillbaka dygnet och komma upp i tid för en gångs skull. Fast det är klart att det är skönt att vara ledig också. Tyvärr hade värmen slagits av någon gång under helgen och det var 13 grader på jobbet när vi kom imorse. På kontoret var det 7. Så gissa om vi har fryst idag?!
Här hemma är det varmt i alla fall. :)
Jympar i reklampauserna och kladdar ner de sista streckgubbarna. Det börjar faktiskt likna nåt nu :).
Har väl inte riktigt lärt mig allt utantill än, men det sitter till måndag. Det lovar jag! ;)

Nähe, då var det reklam igen :D
Go'kväll!

En vinterdag på isen

Körde igenom mitt jympapass imorse och det känns väl ungefär så bra som det kan göra så här en vecka innan starten. Det löser sig alltid...
Fick i alla fall för mig att jag skulle hälsa på grabbarna ute på isen idag och anglade. Det var ju sånt toppenväder!
Så jag, mamma och bella knallade ut. :)








Visst ser det härligt ut? :)
Nu ska jag strax krypa till kojs. Imorn är det jobb igen. :/

Puss och Kram!

Nyårsgalej

Nu är det tyvärr slut på jullovet och imorn börjar jag och Robin jobba igen. Lite tråkigt, men det är väl så det ska vara antar jag.
Nyår är i alla fall avklarat utan större missöden. Det ska väl vara det där taxibolaget som sabbade vår kväll lite och gjorde ungefär hälften av oss genomförkylda. Vi fick veta av dem att det var omöjligt att förboka taxi hem från Bahnhof på nyårsnatten. De sa att de skulle skicka ner alla sina bilar dit på natten och så fick man hoppa in i en bil där. Klockan tre när stället stängde stod vi utanför och inte en taxi syns så långt ögat når. Vi ringer dit och får veta att det inte finns några bilar lediga förrän tidigast halv fem. Så gissa vilka som fick gå sex kilometer hem i 12 minus? Vi var ju inte direkt vinterklädda...
Men, hörrni. Nu ska vi inte vara bittra ;)
Det var en fantastisk kväll trots sönderfrysta tår och lår.

Här är bildbevisen:







Bilderna lånades av Pannan och Jullan :)



RSS 2.0