Tävling

Nu ska jag försöka mig på att vinna den här tävligen på en av mina favoritbloggar, Ellas Inspiration.
Det man kan vinna är den här finfina boken :)


När jag får tid...

Jag undrar vad jag ska göra med all fritid som jag kommer att få när skolan slutar. Det är inte mycket av den varan just för tillfället och jag kan ibland komma på mig själv med att tänka ut saker som jag ska göra när jag får tid.
Till exempel:
- Ta tag i scrapbook-grejerna som jag fick i julklapp.
- Och sätta in alla kort i album.
- Måla om i vardagsrummet (om jag får tillåtelse av hyresvärden såklart...)
- Lära mig photoshop.
- Lära mig fotografera med min nya kamera.
- Köpa den nya kameran.
- Börja träna igen.
- Läsa böcker.
- Lösa korsord/sudoku.
- Titta på filmer.
- Umgås med mina vänner.
- Spendera tid med Robin.
- Jobba
- Beställa tid hos optikern (märker att jag i skrivandets stund sitter och kisar framför skärmen, men det kan å andra sidan vara torsdagströttheten som kommer smygandes.)


Ja ni fattar... Det finns saker och kanske framför allt personer som blir lite lidande av att näsan min sitter fast djupt ner i skolböckerna. Som tur väl är så är det ju snart slut på det! För om ungefär en månad är det examensdax! :)

Godnatt på er! 

Jympavik.

Sitter ni liksom jag och väntar på att klockan ska bli nio så att Grey´s Anatomy kan börja? Jag är bänkad framför tvn och håller hårt i fjärrkontrollen ifall Robin skulle få för sig att byta kanal. Det går icke ikväll!
Onsdagar är paxade.
Synd bara att det inte är något bra program just nu. Arga snickaren och Anna Anka söker assistent känns inte så spännande.
Jag roar mig med datorn så länge, men fjärrisen släppes inte. (Sitter på den för att vara på den säkra sidan, hehe)

Idag har jag lett jympa föresten. Vikarierade för David som är utomlands. Vilket kräk va?!
Det var hur som helst skitskoj idag. Kul med lite nya ansikten som inte kan passet utantill.

Och eftersom jag har tränat idag så förtjänar jag helt klart att sitta i soffan resten av kvällen. :)


Måndag

Måndagar är bra dagar tycker jag. Det är jag väl formodligen ganska ensam om att tycka, men så är det i alla fall.
Mina måndagar brukar vara ganska händelserika och jag brukar hinna med väldigt mycket. Skola brukar det ju oftast innebära såklart, och jympa på kvällen. Idag var jag i skolan fram till lunch och sen åkte jag hem och satt ute i solen en stund. Skrev en del på mitt projektarbete och började på en ny bok. Jag läser alldeles för lite nu för tiden, men jag finner inte tiden nu med allt skolarbete som hopar sig. Lite synd för jag är en riktig bokslukare i vanliga fall.
Jympan gick bra idag också, det var sista gången och tyärr kom det inte så många motionärer på passet. Det brukar bli så när vädret är så fint som det har varit idag. Så nu ska jag leda på lite andra tider de kommande veckorna. Mest onsdagar verkar det som...

Nu ska jag återvända till min bok, och slänga ett halvt öga på Top Model som går på tv nu. Tur att man är kvinna och kan göra flera saker samtidigt ;)

15 år!

Idag är ingen vanlig dag för det är lillasysters födelsedag. Hurra hurra hurra!
Karin fyller 15 år idag så dagens planer går ut på att fira henne. Alla paket är inslagna så vi ska väl bege oss bort där om en stund...

Passar på att skriva lite på projektarbetet nu så länge :)
God Söndag! 

Korvgrillnining och lyxlördag!

Hej på er!
Sitter hemma hos familjen och degar nu när Robin är i Tyskland. Har två kusinbarn på besök så vi har varit nere vid stranden och grillat lite korv nu i eftermiddag. Det var lite väl blåsigt, men det var skönt att komma ut och få lite frisk luft.
Vi var nere i Älmhult en sväng på förmiddagen också. Det var lyx-lördag idag så vi tänkte att det kanske hände något spännande. Men det var sämre med det faktiskt...
Vi var i alla fall inne på nyöppnade Kappahl en runda och det är verkligen en jättefin affär. Kappahl är väl inte direkt känt för att vara ungdomligt annars, men jag tycker verkligen att de har lyckats denna gång!
Köerna var superlånga både till provrummen och till kassan, så jag tror att jag ska köra ner någon dag i veckan istället. Det var liksom ingen idé att börja titta på en massa saker nu...

Nu börjar det lukta gott här i huset, mamma bakar chokladmuffins och vaniljbullar. Mums! Det om något måste väl klassas som lyx?!
Så det är nog bäst att jag kollar läget lite ;)
Trevlig kväll!

Nattliga frukostgäster

Då var det dags för invacares vårliga tysklandsresa igen!

Klockan är nu strax efter fem på morgonen vilket betyder att klockan ringde för ganska exakt två timmar sen. Upp vid tre och koka ägg, värma prinskorv och steka bacon. Halv fyra kom de första tysklandsresenärerna som var bjudna till oss på den traditionella frukosten. I år utökade vi sortimentet med champagne. Den sedvanliga hotshoten glömdes inte heller bort såklart ;)
Nu har de gett sig iväg och bussen gick mot tyskland och bordershop för en kvart sen. Jag stannar hemma denna gång... Känner inte att plånboken tillåter en massa alkoholinköp just nu. Det är ju dessutom frukosten som är höjdpunkten på hela resan :).
Men ni kan vara lugna, jag skickade med en lista med Robin. :)

Men nu ska jag minsann gå och lägga mig en stund igen :)
Trevlig helg på er!

Grattis Pappa!

Idag fyller pappa år så vi ska alldeles strax åka bort och fira honom lite. kalas blir det som sagt imorn, men man måste ju bli lite firad på sin dag också.

Så, nu vet ni var jag tillbringar min kväll!
:) 

Övertid

Ouh! Två timmars övertid idag gör att huvudet inte riktigt hänger med sähär på kvällskvisten. Åkte upp till Liatorp för att handla mjölk, apelsinjuice, rödspätta och fika (till jobbet imorn). Jag bara irrade runt bland gångarna och kunde inte för mitt liv komma ihåg vad det var jag skulle köpa. Det tog nästan en halvtimme att få ihop de ovan nämnda varorna. Men jag fick i alla fall med mig allt hem tillslut... 
Jaja, man kan inte alltid vara på topp. :) Men efter lite mat nu så känns skallen lite mera på plats :).
Imorn blir det en timme till och sen är veckans timmar avklarade. Jobbar plustid denna vecka vilket innebär fem timmars övertid, jag kommer undan med fyra eftersom jag var i skolan i måndags.
Men nu har jag som sagt bara en timme kvar :).
Så imorn får jag pallra mig upp och började vid sex. 
Imorn fyller pappa år också så det ska firas lite på kvällen. Men det riktiga kalaset blir på fredag då både pappa och Karin ska firas. Karin fyller ju 15 på söndag. Lilla systeryster är visst inte så liten längre... :)

Nu blire´ plugg! Ciao! 

Grönt är skönt!

Klickade nyss hem två klänningar från h&m :)
Gud så bra!

 


För jag behövde ju verkligen två klänningar. Gör man inte alltid det? ;)


Suck

Jag är sådär rastlös som bara en oplanerad söndagskväll kan göra en. Ni vet när man får lite ångest över att det bara är några timmar kvar på helgen men man ändå inte kommer sig för att göra något. Jag vill ju hitta på något, men kan liksom inte riktigt komma på vad...
När vi köpte vår nya dator fick vi ett sånt där prova-på-photoshop-i-sex-månader-gratis-program medskickat. Så jag tänkte att jag skulle passa på och lära mig det nu. Man kan ju göra så fina bilder till bloggen... Men, det programmet var inget för mig. Efter en halvtimmes kämpande utan att jag hade fått något uträttat så gav jag upp. Jag skulle behöva gå en kurs för att reda ut det kan jag konstatera...
Nej, klipp och klistra förhand är mer min melodi :)
Borde kanske ta tag i det föresten, har ju ungefär 400 kort som ska sättas in i album.
Ja men hörrni, då löstes ju mina kvällsproblem. Tackar för det!

Och föresten, ett litet tips...
Lägg inga pengar på den här, för den var ingen höjdare...



Kram

Sovmorgon

Oj, sov bort hela dagen känns det som...
Vaknade strax innan elva och det var ju inte riktigt meningen. Men ibland behöver man sova ut riktigt. :)
Nu ska jag försöka få lite skolarbete gjort och sen ska jag ner till Friskis och fotograferas. 
Mycket mer planer för dagen har jag inte. Vi får se vad som händer helt enkelt.

Kram 

Parasoll

Idag blev det ett besök på Ikea som planerat. Jag och mamma åkte dit en runda och eftersom vi visste precis vad vi skulle ha så gick det ganska fort. Ett parasoll blev det och jag hittade även lite kuddar och ett överkast. Dock inga ljus den här gången, gick förbi den avdelningen väldigt snabbt så att frestelsen inte skulle bli för stor :).

Parasollet är verkligen gigantiskt och det kommer att bli som ett tak över hela "altanen". Perfa!
Såhär ser det ut föresten:


Jag valde den svarta färgen eftersom jag hoppas och tror att den håller sig fin längre. Parasollet är 3 meter i diameter så vi ska nog kunna sitta där även när det småregnar i sommar. Kan ju knappast bli bätttre :)

Ha det så bra och ha en trevlig helg! 
Kram Lina

Stopp!

Idag kom Malin och Agnes på besök efter jobbet. De hade varit hos kompisar som bor nära oss och passade på att titta in hos oss innan de körde hem. Det blev vi väldigt glada över :)
Vi satt ute i solen en stund och myste lite...

Kvällen blir i övrigt ganska lugn... Brottas med stopp i avloppet i köket så jag mixtrar lite med kaustiksoda och så... Förhoppningsvis funkar det snart. För jag tänker banne mig inte börja skruva loss rören och tömma dem på skit. Blärk!

Lite plugg ska jag försöka hinna med också, listan med saker som ska lämnas in börjar bli lång tycker jag. Så det är lika bra att få lite gjort.

Och imorn är det fredag igen, galet vad veckorna går fort. Ska till eneryda och besöka invalida Sofia och Annica. Ska bli mys! Alldeles för länge sedan <3

Solstolsshopping

Sitter nersjunken i soffan med datorn i knät och tänkte att jag skulle knåpa ihop ett litet inlägg. Har varit och jympat ikväll och nu är jag helt slut. Trodde knappt att det skulle komma några och träna ikväll eftersom det är så fint väder, men vi var 20 st så det var mer än bra :).
Svängde inom Maxi på vägen hem och köpte två solstolar. Röda och fina som jag och Robin ska spendera hela våren och sommaren i.



I helgen tänkte jag ta en sväng till Ikea och eventuellt inhandla ett parasoll, om det får plats i bilen vill säga.
Vi ska allt få fint på vår baksida :)

Nu är det Topmodel på tv - får inte missas!

Kram Kram!

Hemma :)

Uh!
Nu är helgen slut och det är dags att ta tag i livet igen.
Helgen var verkligen toppen. Jennie och jag tog det lugnt i fredags, delade på en flaska vin och satt mest och snackade bort hela kvällen. På lördagen gav vi oss ut i det ruggiga aprilvädret och gick en sväng på stan. Några inköp blev det och garderoben är en stickad tröja och en navy-inspirerad klänning rikare.
En god fika blev det på Millas och dagen gick väldigt fort... :)
När jag kom hem igen ringde mamma och tyckte att jag skulle spendera kvällen hos dem. De skulle grilla och hade bjudit in farbror Magnus med familj. En mysig kväll blev det med kortspel, god mat och finfin kaka som Karin hade bakat.
Robin var iväg med fotbollen på nån trivseldag, men han kom senare på kvällen.
Igår var det storstädning hos oss. Robin var dessutom och hämtade hem två vitrinskåp från Virestad som vi ska ha i tvrummet. Det blev fint faktiskt... Gick loss på trädgården på eftermiddagen och den är fin nu. Det fanns en hel del blommor som gömde sig under alla gamla höstlöv. Trädgårdsmöblerna är framtagna och vi grillade faktiskt två gånger igår. Mums!
Ska nog sätta mig ute i solen om en stund faktiskt :)

Är föresten inte i skolan idag som ni kanske märker. Robin behövde bilen för han ska ner till Älmhult och prova ut kläder på brandstationen. Men eftersom jag har hur mycket plugg som helst att göra så håller jag mig sysselsatt i alla fall. Tänkte lägga projektarbetet åt sidan för en stund och fortsätta med hemtentan nu.

Ha en bra dag i solen kära vänner!

Tentaskrivning och pissdag på jobbet

Hade lite funderingar på att åka ner och träna lite afro ikväll, men näsan är fortfarande täppt och dessutom har jag ingen bil. Snacka om att mina planer grusades :).
Robin är på träning och mamma och Karin skulle inte dit ikväll. Men det får väl vänta till nästa vecka då kanske... Så det fick bli en hemtenta istället. Upptäckte att den hade trillat in på nätet och det var lika bra att ta tjuren vid hornen med en gång! Så nu har jag kommit en ganska bra bit på väg.

Jobbet var otroligt segt idag, timmarna sniglade sig fram och det var inte kul alls... Men det blir desto skönare att komma hem då, när man verkligen har gått och längtat hela dagen.
Så nu ska jag snart avsluta det här, både plugget och bloggandet, och slänga ihop en räksallad till mig och Robin och sen blir det alldeles för få knop i soffan resten av kvällen. men nu kan jag i alla fall ha gott samvete eftersom jag har varit duktig och skrivit en massa.

Borde lägga ut Kina-bilderna på facebook också, för det har inte blivit av ännu. Såg att Sahar hade gjort det nämligen :)

Trevlig kväll!♥

Solsken

Nu är det verkligen vår!
Sommardäcken är på och vi satt ute och fikade hos mamma och pappa efter jobbet. Så härligt att lapa lite sol, den har varit saknad under den långa och kalla vintern.
Ska försöka vara ute lite i helgen om det är fint väder så kanske man kan få ett par fräknar. Blir nog en tur på stan med Jennie kanske, vi får se :)

Nu ska vi snart bort till svärmor och svärfar, det är nån fotboll på tv och vi ska vara lite sociala och titta hos dem. Eller jag tittar ju inte, men jag kan vara social :)


Trevlig kväll på er mina vänner!
Hoppas att ni har fått lite sol på er idag ni också :)

Jobb...

Visst känns det bra att det redan är tisdag? Nu är det ju snart helg igen, hihi :)
Veckorna bara rinner iväg!
Vi räknade ut att det "bara" är 16 veckor tills vi åker till Kreta :)
(Nu när både Kina och Finland är avklarade måste man ju börja se fram emot nästa resa ;)...)

Ja, jag vet inte vad jag ska skriva riktigt... Har liksom inte hänt sådär jättemycket idag. Jobb, handling... Ja, det var väl allt.
Gjorde en liten omorganisation i mina bokhyllor också. Robin köpte ju hem en ny när jag var i Kina och det har liksom inte riktigt blivit av att jag har ställt in några grejer i den. Men nu är den full med böcker minsann. Finfint!

Nehe, nu får det nog bli ett avsnitt Navu CIS :)

Go'kväll!

Hemma igen

Trots magsjuka och tidernas kräkfest i Finland så har det det ändå varit skönt att vara iväg lite. Att vara utan måsten och att få bo på hotell och åka lite båt kan ibland vara otroligt skönt. Men visst är det lika skönt att komma hem igen? Att få sova i sin egen säng och att ha alla sina grejer inom räckhåll?

Nu sitter vi i soffan och slappar lite... Har fortfarande lite dåligt med energi efter sjukan, och matlusten finns inte riktigt där ännu. Men det kommer väl så småningom. Imorn är det ju hur som helst jobb igen och det vore ju bra om man känner sig som "vanligt" då, kan bli lite tungt att jobba annars.

Hoppas att ni hade en bra påsk i alla fall och att ni slapp tillbringa den kräkandes på ett hotellrum, för det var ingen höjdare ;)

Finska kräksjukan

Vilken tur att det finns Internet-uppkoppling på hotellet här i Helsingfors. Tyvärr har inte denna resan blivit riktigt vad vi förväntade oss, framförallt på grund av kräksjukan som härjar ibland oss.
Redan på tåget till Stockholm blev Tony J dålig och senare på kvällen när vi var ombord på båten blev även Malin dålig. Första kvällen här i Helsingfors blev Jessika sjuk och igår åkte både jag och Robin dit. Så vi fick spendera hela påskafton på hotellrummet. Tony och Elizabeth insjuknade igårkväll och mår fortfarande inte bra. 
Väldigt synd eftersom vi hade sett fram emot att få träffa Tonys släktingar. Vi har i alla fall hunnit med att träffa moster Maja som är en 91-årig krutgumma. :)
Shoppingen som jag och Robin hade sett fram emot fick vi hoppa över eftersom vi två kräktes ikapp på hotellrummet när de andra gjorde stan. Usch!

Nu ska vi snart lämna hotellet, och båten får vi inte checka in på förrän sent i eftermiddag. Får väl se hur vi löser detta med två magsjuka...

I övrigt så är Finland ett fint land, även om vi inte har hunnit med så mycket.
Glad påsk! 

RSS 2.0