Examen

På något sätt så trodde jag att jag skulle känna en större lättnad nu. Skolan är avklarad och kag och alla klasskompisar tog vår examen idag. Jag hade föreställt mig att all stress och press som man har känt den senaste tiden skulle försvinna så fort projektredovisningen var avklarad idag, men konstigt nog så känns det som innan. Det kan vara så att jag inte riktigt har fattat att det faktiskt har gått två år redan. Och att detta kanske var den sista skoldagen i hela mitt liv. Förmodligen inte, eftersom jag trivs bra i skolan och gärna kan tänka mig att läsa en kurs eller två så småningom. Men det får dröja lite nu. Nu är det skönt att bara ha jobbet att tänka på.

Min familj har varit här ikväll och firat lite. Eller firat och firat... Men vi har grillat lite i alla fall och ätit tårta (det gäller ju liksom att ta varje tillfälle i akt...). Jag fick fina syrener som mamma hade plockat i en fin kanna från Ikea som mamma visste att jag ville ha. Och så hade de köpt ett presentkort också, så jag ska köpa något fint till mig själv när jag får tillfälle.

Nu väntar en hektiskt vecka med Martins bal och ledaruppföljning på jympan på onsdag, avslutningsmiddag med skolan på torsdag och slutligen Martins student på fredag. Det ska bli så roligt! Eller ja, allt utom LUF:en på onsdag. Känner inte mig pepp på det. 


Nu får det räcka för ikväll kära ni, jag ska gå och lägga mig och försöka smälta att jag numera inte kan kalla mig student. Det känns sorgligt på ett sätt... Men mest helt underbart! :) 


För er som undrar vad det är jag har läst; Försäljning och Entreprenörskap på Allbo Lärcenter


 

Semifinal 2 - Eurovision Song Contest

Ni tittar väl på vår kära Anna nu ikväll hoppas jag? Hon var hur som helst väldigt duktig och hela hennes nummer var mäktigt med alla ljusstavar i publiken.
Men resten av bidragen är ju ärligt talat inte mycket att hänga i granen. Danmark och Azerbajdzjan hade väl ganska okej låtar, men paret som sjöng för Danmark hade ju noll känsla och Safura såg ut som att hon hade skadat ryggen - stelt med andra ord.
Det borde bli en lätt match för Anna det här, men man ska väl inte säga för mycket. Vi nordbor brukar ju inte alls ha samma musiksmak som övriga Europa.

Vi får väl se vad de andra bidragen har att komma med... Nu är det Rumänien.
Vi höres ;)


Opponering

Det känns ganska svårt att kritisera och ha en massa åsikter om någon annans projektarbete. Jag vet ju själv hur många timmar man har suttit och slitit sitt hår för att få ihop alla trådar och alla stycken.
Att läsa ett bra arbete är otroligt givande och intressant och ärligt talat känner jag mig rätt töntig när jag sitter här och letar stavfel och andra smågrejer mest för att ha något att klaga på. Men det är ju trots allt ett angenämt problem.
Svårare är det när det är på andra hållet och man hittar massor att klaga på och desto mindre att berömma. Jag hade själv inte tyckt att det var så kul att få hela mitt arbete sågat jämns med marken.
Som tur väl är så sitter jag här och läser två projektarbeten skrivna av två väldigt begåvade människor. Min kväll är därmed fylld med väldigt angenäma problem och det är ju tur ;)

Någon skrattar åt mig där uppe...






Det började ju bra...



Lördagen i bilder

Det får bli ett litet (stort?) kollage av bilder från helgen, för det var den bästa helgen på länge!










Bilderna får helt enkelt tala för sig själva.
Nu är det dags är förmiddagskaffe ;)


Sommar!

Vilken kanonhelg detta har varit! Sommarvärme, grillning och några glas vin gjorde lördagen till en underbar dag.
Vi träffade Peltolas en sväng på dagen och drack kaffe och myste med Agnes.
Har tagit en massa kort, men del ligger på den andra datorn så ni får se någon annan dag.
På kvällen grillade vi hos mamma och pappa och vi satt ute hela kvällen, ända till efter elva. Otroligt härligt!


Goderafton!

Vi har det riktigt mysigt ikväll jag och Robin. Vi har ätit gott och ligger nu i soffan och kollar på film och äter chips och godis i mängder. Precis som man ska på fredagkvällar :)
Ett litet kaffebesök hos Tony har vi minsann också hunnit med och det var nog tur att vi åkte dit så att Robin fick prata av sig lite. Det är mycket brandmans-snack nu ska ni veta, och jag är rädd att jag inte lyckas vara så intresserad som jag borde.

Releasefesten på jobbet idag var bra, först en tipsrunda där de nya produkterna introducerades och sedan god mat och underhållning av en trollkarl/komiker/imitatör. Han gjorde Mr Bean sjukt bra :D. Tyvärr glömde jag kameran hemma (typiskt när man nu har skaffat en riktig...)

Jag borde nog försöka hänga med i filmen lite nu... Har tappat bort mig för jag vet inte vilken gång i ordningen... Jag får skylla på att Robin har valt film.. det är ju inte Sex and the city direkt...


 

Grilli-korv ;)

Det får bli ett par korta rader ikväll för jag är så in i nordens trött! Har hunnit med lite allt möjligt idag... Stack ifrån jobbet en stund och åkte ner till banken och fixade lånet till bilen.
Efter jobbet körde vi ut till Viretad och hälsade på. Vi grillade lite korv och åt fruktsallad och myste med Agnes en massa :)

Men nu gott folk är det dags att krypa till kojs. Jag är trött som aldrig förr...
Imorn blir det release-fest på jobbet.. Mellan 12-15 visserligen, men det kan bli trevligt. Några nya produkter som ska lanseras och det ska givetvis firas! :)

Ny bil!

Ännu en måndag till ända. Har mest suttit och pillat med det där förbaskade projektarbetet, men nu är det inskickat till min handledare för lite genomgång innan den slutgiltiga versionen lämnas in. Det känns skönt att ha det gjort.
Det ville sig inte riktigt imorse och inspirationen lyste med sin frånvaro, men tillslut lossnade det i alla fall som tur är. 
Fick en massa energi när väl plugget var avklarat så jag satte igång och bakade här på eftermiddagen. Rulltårtor blev det, med hemmagjord blåbärssylt.
Pillade lite i trädgården och nu är det bara att vänta på att fröna ska börja gro. Men då får det allt ta och bli lite värme först.

Och vet ni föresten? Vi har köpt ny bil :D
Det blev Volvon som vi var och tittade på, en S40 flexifuel. Vi tänker på miljön vi ;)
Nästa tisdag ska vi hämta hem den. Så på torsdag blir det ett besök på banken.

Men nu väntar sängen, för imorn är det jobb. 

Wallander och Citronchoklad

Söndagskvällar är härliga! Man kan mysa i soffan och göra så lite som möjligt utan att skämmas det minsta :).
Käkar nya Marabou Premium 70% Cocoa Lemon och tittar på Wallander. Kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker om den. Lite småäcklig, men jag kan ändå inte sluta äta.
Och Wallander tror jag inte att jag har sett en hel film innan, men jag ska ge det en chans nu. Jag är ju ändå ledig imorn så jag kan allt unna mig att sitta uppe och kolla färdigt på en film för en gångs skull.
Imorn ska projektarbetet skrivas klart. Gissa om det ska bli skönt eller? "Bara" slutdiskussionen som ska skrivas och sen är allt fixens klart!


Nu ska jag återgå till filmen :) 




Ikeabesök

Söndagar är perfekta IKEA-dagar, så är det bara!

Började dagen med en lång promenad med Robin, vädret var ruggigt och skoskav fick jag. Men det känns ändå bra att ha det gjort. Vi stannade till på fika hos mamma och pappa på hemvägen och jag åkte med mamma till Ikea. Inga större inköp idag, men det blev i alla fall en orkidé och ett finfint förkläde. Jag har inget så det behövdes. En stor kruka i lergods köptes också :)



Nu sitter jag hemma och gör mest ingenting. Hade det inte varit så ruggigt ute så hade jag kunnat plantera ut de nya blommorna i trädgårn´. Men fy - det känns ju inte alls kul idag!

Nej, det får bli lite Leila bakar om en halvtimme :)


Bilprovning

Nu har vi varit och kollat på bil i Älmhult. Vi har tänkt byta ett tag nu och så fick Robin syn på en Volvo S40 till bra pris på Internet. Så vi åkte ner till Göinge Bil för att kolla på den. Den var typ mörkt mintgrönsfärgad med beige klädsel och såg ut att vara en riktig pensionärsbil i verkligheten så vi var väl inte så där imponerade. Men vi passade i alla fall på att titta bland de andra bilarna och hittade en likadan fast gråmetallic. Det var en -07 som hade gått 6700 mil och verkade väldigt bra. Så den har vi provkört och fått ett kostnadsförslag på. Men vi ska suga på karamellen lite som försäljaren sa, haha.

Vi handlade lite i Älmhult också och passade på att stanna till hos Robins föräldrar när vi körde hem. Drack lite kaffe och snackade skit och fick med mig en hel kasse med plantor hem. Tagetes, solrosor och tomatplantor. Vilken oas det kommer att bli på baksidan, hehe.


Mitt senaste projekt lovade jag att ni skulle få ta del av och det hela rör sig om ett väggord som jag klickade hem på tradera. Eller ord och ord, det är en hel text.






Mina nya fina ljuslyktor får ni också se. 49 kr styck på Linnéhallen - vilket klipp!


Nu ska jag passa på att plugga när Robin är och tittar på fotboll.
So long!


Klämdag

Då var jobbet avklarat för denna vecka. Det var en tung dag idag, förmiddagen gick väldigt långsamt. Trodde aldrig att klockan skulle bli tolv.
Extra jobbigt när så många var lediga idag också. Men vi var några tappra själar som kämpade oss igenom dagen.

Nu blir det en kopp kaffe till och sen ska jag hämta min cykel som står hemma hos mamma och pappa.
Ni ska få se mitt senaste projekt också. Men det får bli lite senare, måste ta lite kort först :)

Trevlig helg!♥

Det är regn om våren...

Enligt aftonbladet ska det vara strålande sol här nu. Tror ni att det stämmer?
Hela himlen är disig och solen, ja inte är den här i alla fall. man kan ju hoppas att det spricker upp om ett par timmar eller så.
Igår var det ju riktigt skitväder. Gud vad det regnade!
Men det gav ju i alla fall tillfälle att ta lite fina bilder. Håller fortfarande på att lära mig lite :P






Ikväll blir det gösamiddag här med lite vänner. Det ser jag fram emot mycket!
Trevlig torsdag mina vänner!


Underbara Onsdagskväll

Här sitter jag och funderar på hur kvällen ska spenderas. Så inser jag plötsligt att det ju är onsdag!
Och det vet vi ju vad det betyder! Grey's Anatomy!
Gud, tänk om jag hade missat!! :)



Och vet nu vad världens bästa Robin gjorde precis nyss?
Han överraskade mig med en godispåse. Det mina vänner - är kärlek! ♥

Kristi himmelsfärd

Jag tror att jag dog lite nyss. Säckade ihop fullständigt i soffan efter träning och mat och nu kan jag knappt röra mig. Tur att det är "helg" nu. Jag jobbar på fredag, men det blir ju lite ledigt i alla fall... :)
Fast det får nog bli lite pill med projektarbetet. Aah! Gissa om jag är trött på det nu eller??

Men det ska jag inte tänka på ikväll :)

Motionera mera!

När man sitter och pluggar så verkar allt annat plötsligt så väldigt mycket roligare. Det kan vara att hänga tvätt, titta på en dokumentär om diverse tråkiga saker osv.
Till och med att ge sig ut och springa känndes lockande och eftersom den känslan inte infinner sig särskilt ofta så var det bara att snöra på sig de nya joggingdojjorna och ge sig ut på en tur i bokskogen.



Nu kan jag äta potatisgratäng med gott samvete ;)

Trädgårdsnisse

Det blev plugg på hemmafronten idag, och visst får man betydligt mer gjort när man får sitta ostört?
Jag tycker att det är så svårt att koncentrera sig när Robin är hemma. Och dessutom så är det tråkigt för honom när jag stänger in mig själv och placerar näsan i böckerna.
Tog ett litet avbrott innan och planterade lite ute i trädgården. Spanska margeriter, perlargoner osv. Det blir riktigt bra faktiskt :)
Får inte glömma att täcka över dem nu i början bara så att de inte förfryser...


Så här fint har vi nu i vår trädgård






Nu får det vara nog - back to work!


Söndagsmys

Gissa om vädret är tråkigt idag eller?!
När kommer den där våren som alla pratar om? För inte är det väl normalt med 5 plusgrader så här långt in i maj?
Idag är det ju söndag som ni alla vet och inga planer för dagen fanns. Men Malin hörde av sig och undrade om vi var sugna på att hälsa på henne och Agnes. Det var vi ju såklart och jag passade på att ta kameran med mig för att föreviga det lilla charmtrollet (Agnes alltså... Fast du är rätt charmig du med Malin ;)...)





Nu är vi hemma igen, och vi glider mest runt jag och Robin. Läser Aftonbladet lite, kollar facebook... Ja ni fattar. :)
 

Money, money, money...

Eftersom inte shoppingsuget stillades av den nya kameran (som förövrigt är ap-bra!) så körde jag och Robin ner till Älmhult efter jobbet. Ett par löparskor inhandlades till mig för en billig peng, det verkar visst som att vårruset gav mersmak... Och sedan vidare till nyöppnade Kappah där jag hittade lite smycken, leggings m.m.
In på Trend House och provade ett helt berg med kläder vilket resulterade i att två vrålsnygga klädnader fick följa med mig hem. Klänningar is the shit och nu är alltså blåsan till Martins student kirrad!
Robin köpte ett par röda byxor (ja, röda.) och en piké, även den röd :). Så nu är vi helt klart nöjda för idag.
För att stilla denna konsumtionsångest blev det veckostädning nu ikväll och just för tillfället skriver jag på det nedrans projektarbetet. Inget ljus i den tunneln ännu... Men snart borde det väl lossna lite? Annars är det hög tid att bli orolig :S.

Bilder från mina nya superduper-kamera kommer inom kort, har liksom inte tid för något hobby-fotograferande just nu... Men imorn är det vårfest på jobbet så då ska den med :P. Watch out!


The winner takes it all! :P

Jag kan med stolthet i rösten berätta att jag faktiskt lyckades ta mig springande runt hela vårruset.
5 hela kilometer, det är minsann inte illa för en ickelöpare som jag ;)

Vårrusa

Imorn ska det springas ska ni veta! Oj oj!
Vårruset går nämligen av stapeln imorn i Växjö och vi har lyckats skrapa ihop ett gäng på jobbet som ska vara med och tävla.
Jag har legat i hårdträning nu hela långa vintern och tränat löpning som aldrig förr ;). Eller hur? Jag har inte sprungit en meter, så vi kan nog vara ganska säkra på att det kommer vara en rejält flåsande Lina som tar sig runt Växjösjön imornkväll. Men 5 kilometer ska man väl orka jogga? Annars blir det skamvrån ;)


Ni kommer väl och hejar på oss?! :)

Mästerfotograf

Ja hörrni. Avatar var precis så bra som ni alla har sagt. En väldigt vacker film tycker jag och färgerna var otroliga!
Och godiset slank ner det också ;)

Idag har jag och Robin varit i Växjö och inhandlat både det ena och det andra. Vi lyckades hitta två par skor var på skopunkten och efter det blev det en tur till plantagen där diverse blomjord, krukor och plantor köptes. Notan slutade på 1000 kr vilket framkallade en väldig ångest hos mig.
Lunchade gjorde vi på Akropolis och det hade varit nästintill perfekt om det inte vore för det minst sagt puckade gänget som satt en bit ifrån oss. Ett motorcykelgäng/kriminella töntar som satt och festade i solen en söndag som den här. Diverse visor sjöngs och det skålades i whiskey och annat. Den återkommande visan gick: "Aj, aj, aj... vad det svider när jag pissar..." (Mel. Aj, aj, aj, vad det bultar och det bankar.)
Vi stannade inte längre än nödvändigt ska tilläggas. Men maten var god!

In på maxi en sväng och köpa täckbark som var slut på plantagen och sedan vidare till Elgiganten och Siba för att titta på kamera till mig. Med en budget på 3000-4000 var jag sådär nöjd med mig själv när jag kom ut med en systemkamera för 5 papp. Ännu mer ångest. Men Robin försöker i alla fall vara snäll och övertyga mig om att jag har gjort ett bra köp. Jomenvisst! Vad hjälper det när jag numera är luspank? 

Jaha... Om ni inte hör av mig på ett tag så är det för att jag förmodligen har tagit mig vatten över huvudet med att lära mig den nya kameran. Bara så att ni vet...

Höres!


1 maj

Ja, vad säger ni? Har det varit något demonstrerande idag?
För min del har det varit lugnt, jag har varit på kalas så det har inte funnits tid för sånt. Inte för att jag skulle ha gjort det om jag hade haft tid. :P

Ikväll blir det lugnt, liksom igår. Vi har inhandlat Avatar och en massa chips och godis och ska spendera kvällen i soffan. Så inget festande för oss. :).
Men det är helt självvalt, haha.

Nu ska vi laga käk. Och sen ska jag kolla hur många miljoner jag har vunnit på min Lördagsgodis-påse som jag köpte innan :)


RSS 2.0